Bestanden delen met anderen via MediaFire (uploaden)

Welkom op dit forum.

Lees hier bijzondere berichten en aankondigingen.
Hulp(je) bij het registreren nodig?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ath
Site Admin
Berichten: 1224
Lid geworden op: 25-01-2009 20:44

Bestanden delen met anderen via MediaFire (uploaden)

Bericht: # 441Bericht Ath
01-02-2009 16:51

Naar aanleiding van de vraag hoe we bestanden kunnen uploaden naar het forum, is van de 'leverancier' van dit gratis forum het antwoord gekomen dat dit niet via de server van het forum kan.

Ik heb een aantal mogelijkheden onderzocht op internet, en heb daarbij MediaFire gevonden. Deze service bestaat al behoorlijk lang, je kunt er vrijwel onbeperkt kleine en grote bestanden plaatsen, en de procedure voor aanmelden en uploaden is niet al te ingewikkeld.

Hieronder volgt het stappenplan:

Stap 1) De uploadsite: www.mediafire.com (opent in een nieuw venster), (javascript en cookies moeten aan staan, maar dat moest toch al voor dit forum)

Stap 2) Aanmelden: Je moet 1-malig een (gratis) account aanmaken bij MediaFire, daarvoor zit rechtsboven een link:

Afbeelding

Stap 3) Als je de link 'Create a free account' aanklikt volgt het volgende scherm:

Afbeelding
Vergeet niet het wachtwoord ook de 2e keer precies het zelfde in te typen...

Stap 4) Hierna (maar ook elke volgende keer) kun je inloggen via de link 'Login':

Afbeelding

Stap 5) Dan verschijnt het hoofdscherm van MediaFire, met de knoppen voor uploaden van bestanden:

Afbeelding

Stap 6) Daar is de knop 'Upload files' interessant, als je die aanklikt volgt er een keuze voor het soort bron waarvandaan je kunt uploaden. Meestal zal dat vanaf je eigen computer zijn:

Afbeelding

Stap 7) Met de knop 'Upload Files To MediaFire' volgt het Windows bladerscherm waarmee je een bestand, willekeurig welk formaat, op de server kunt zetten. (Voorbeeld is met Windows Vista)

Afbeelding

Dit kan dus pes, hus, vip, vp3, zip, rar, enz. zijn, maar let er op dat je alleen materiaal mag publiceren waar geen copyright of beeldrecht (merkenrecht valt daar ook onder) op zit, anders ben je in overtreding, en zal je bericht worden verwijderd...
Het voorbeeld wat ik gebruikt heb is het programma waarmee ik de schermafbeeldingen heb gemaakt, en is te vinden op deze site.

Stap 8) Hierna volgt een overzicht van de bestanden die je hebt klaargezet voor uploaden, je kunt dus meerdere bestanden tegelijk uploaden als je wilt:

Afbeelding

Stap 9) Als je genoeg bestanden hebt geselecteerd, zorgt de knop 'Start upload' dat de bestanden op de server worden gezet:

Afbeelding

Stap 10) Kies eerst de folder (map) waar je de spullen wilt parkeren, je kunt b.v. aparte mappen maken voor borduurpatronen, en andere spullen, wat je zelf handig vindt.
Hierna begint het werkelijke uploaden:

Afbeelding

Stap 11) Als dat klaar is volgt er nog even een controle of 't goed verlopen is:

Afbeelding

Stap 12) En daarna de melding dat 't allemaal voor mekaar is:

Afbeelding

Stap 13) Met het knopje 'Copy link' kun je nu de url (directe internet koppeling naar je bestand) in het klembord van Windows zetten en kun je direct door naar Stap 16, maar je kunt ook de knop 'View uploaded files' gebruiken om naar het overzicht van alle bestanden te gaan:

Afbeelding

Stap 14) Door aan de rechterkant op de knop 'Share' te drukken krijg je een aantal eenvoudige manieren te zien waarmee je je bestand beschikbaar kunt maken op diverse plaatsen, b.v. in een phpBB forum zoals we hier hebben, onder het kopje 'Embed in website':

Afbeelding

Stap 15) Het knopje 'Copy link' kun je de complete link op het klembord zetten, zodat je deze in het bericht op het forum kunt plakken.

Stap 16) Ga hierna (terug) naar het forum, in de juiste categorie, en plaats daar je bericht met de knop 'Nieuw Onderwerp' of 'Nieuw Antwoord'. Je kunt dat doen door op de gewenste plek in je bericht op <Control>; te drukken, of via rechts-klikken en dan Plakken te kiezen.

Succes!
/Ath

Plaats reactie

Terug naar “Welkom”