giga hoop D te gebruiken met MC 10000?

Plaats reactie
mirian
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1863
Lid geworden op: 10-04-2012 15:51

giga hoop D te gebruiken met MC 10000?

Bericht: # 83259Bericht mirian
08-10-2012 16:41

hoi hoi

ik heb een giga hoop D liggen, maar als ik naar bij de machine kijke bij de instellingen van de hoops. geeft hij alleen de A en B hoop weer, de D hoop is gearceerd, dus hij pakt hem niet.....
ligt dit aan mijn machine, of is er een bepaalde software voor nodig? of moet hij een update krijgen?
die hoop ligt nu eigenlijk te verstoffen, das wel jammer, want goedkoop was hij niet :oops:

ik heb dus de Memory Craft 10000
Janome MC 11000
Bernina Lock

Pink
Super Borduur(st/d)er
Berichten: 2793
Lid geworden op: 18-02-2011 14:48

Bericht: # 83271Bericht Pink
08-10-2012 18:32

Ik heb een heel andere machine. Je zou jouw dealer eens kunnen bellen of gewoon zelf op zoek gaan op Internet.
Ik heb 1 poging gedaan, google en vond dit: http://www.ricken.nl/memory_craft_10000.htm

mirian
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1863
Lid geworden op: 10-04-2012 15:51

Bericht: # 83286Bericht mirian
08-10-2012 20:00

@pink, dank je wel....had idd al eens op internet gezocht, en vandaag is Wildschut gesloten, dus ik ga morgen even bellen.
heb de hoop namelijk los gekocht
Janome MC 11000
Bernina Lock

quiltfan
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1088
Lid geworden op: 26-01-2009 13:50

Bericht: # 83340Bericht quiltfan
09-10-2012 11:17

Ik heb de gigahoop ook...je machine zal de gigahoop als 2 B-hoops zien. De gigahoop heeft een overlap. Grote patronen zul je dus moeten splitsen. En dan moet je bijv. de rechterhelft op zijn kop opslaan in je software. De eerste helft borduur je uit, dat zal altijd aan de rechterkant van de gigahoop zijn, dan haal je de ring van de machine, je zet het slot om en dan draai je de hoop, dus de lege kant zit nu rechts.. Nu borduur je de andere helft. Ik vind het een tricky bedoening, want het is maar te hopen dat beide helften perfect op elkaar aansluiten. Proveer het eens uit met de cirkel, bijv, voor een klok...dan snap je wat ik bedoel, en anders even met Google op gigahoop tutorials zoeken.
Groetjes, Quiltfan/Yvonne

mirian
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1863
Lid geworden op: 10-04-2012 15:51

Bericht: # 83404Bericht mirian
10-10-2012 03:29

quiltfan schreef:Ik heb de gigahoop ook...je machine zal de gigahoop als 2 B-hoops zien. De gigahoop heeft een overlap. Grote patronen zul je dus moeten splitsen. En dan moet je bijv. de rechterhelft op zijn kop opslaan in je software. De eerste helft borduur je uit, dat zal altijd aan de rechterkant van de gigahoop zijn, dan haal je de ring van de machine, je zet het slot om en dan draai je de hoop, dus de lege kant zit nu rechts.. Nu borduur je de andere helft. Ik vind het een tricky bedoening, want het is maar te hopen dat beide helften perfect op elkaar aansluiten. Proveer het eens uit met de cirkel, bijv, voor een klok...dan snap je wat ik bedoel, en anders even met Google op gigahoop tutorials zoeken.
dank je wel voor de uitleg....wrs niks voor mij dus :wink: zoveel grote patronen maak ik niet....en dan dat het perfect aangepast moet worden...
Janome MC 11000
Bernina Lock

quiltfan
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1088
Lid geworden op: 26-01-2009 13:50

Bericht: # 83419Bericht quiltfan
10-10-2012 10:34

Niet direct wanhopen! Je kunt het natuurlijk wel proberen met bijv. een naam, dan zorg je dat de letters niet gesplitst worden, maar netjes op 1 lijn doorlopen. Het is echt een kwestie van oefenen en proberen.
Groetjes, Quiltfan/Yvonne

mirian
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1863
Lid geworden op: 10-04-2012 15:51

Bericht: # 83422Bericht mirian
10-10-2012 11:29

quiltfan schreef:Niet direct wanhopen! Je kunt het natuurlijk wel proberen met bijv. een naam, dan zorg je dat de letters niet gesplitst worden, maar netjes op 1 lijn doorlopen. Het is echt een kwestie van oefenen en proberen.
nou het "probleem" is eigenlijk dat hij hem niet herkent....
Janome MC 11000
Bernina Lock

quiltfan
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1088
Lid geworden op: 26-01-2009 13:50

Bericht: # 83451Bericht quiltfan
10-10-2012 21:06

Heb je ook de software van de MC10000? Als het goed is moet daar iets over de gigahoop in staan, hoe je de patronen moet bewerken voor de gigahoop...En anders toch maar even de dealer het laten voordoen?? Het is wel zonde, anders heb je niks aan de dure ring.
Groetjes, Quiltfan/Yvonne

Plaats reactie

Terug naar “Janome”