Stoofvlees in de ultra pro...

Off-topic:
Hier wat smakelijke ruimte voor recepten en aanverwante kookverhalen
Plaats reactie
Bobonneke
Borduurfanaat
Berichten: 489
Lid geworden op: 03-11-2010 12:25

Stoofvlees in de ultra pro...

Bericht: # 45712Bericht Bobonneke
12-10-2011 13:41

Hallo,

Wie heeft er al eens stoofvlees klaar gemaakt in de ultra pro ( tupperware )?
En wil dit recept met mij delen.
Alle recepten met ultra pro zijn welkom.

Grt
Bobonneke,
Met stenen bouwt men een huis , met liefde een thuis !!!

Jubelientje
Optima Forma
Berichten: 5606
Lid geworden op: 29-01-2009 23:31

Bericht: # 45715Bericht Jubelientje
12-10-2011 13:47

Neen, kan je hiervoor geen recept bezorgen.
Maar Vlaams stoofvlees staat minstens 2 uur op het vuur te pruttelen!
Wie zich verliest in zijn passie,
is minder verloren dan wie zijn passie verliest.

sun-shine
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1122
Lid geworden op: 26-01-2009 18:52

Bericht: # 45717Bericht sun-shine
12-10-2011 14:01

http://tupperware.gertdejong.nl/Index.htm

Deze link kan je verderhelpen, klik op recepten en dan bij kopje utra+ of pro zie je tips e.d.
In deze link staan diverse vleesgerechten waaronder riblappen.

succes!

gr Anke

ankha
Super Borduur(st/d)er
Berichten: 2792
Lid geworden op: 23-02-2011 12:01

Bericht: # 45729Bericht ankha
12-10-2011 14:56

Jubelientje schreef:Neen, kan je hiervoor geen recept bezorgen.
Maar Vlaams stoofvlees staat minstens 2 uur op het vuur te pruttelen!
Ooit had ik een recept voor Stoofvlees ala tante Sidonia. Het was een vlaams recept.
Helaas ben ik het kwijt geraakt door de jaren. Ik weet alleen nog dat er peperkoek en bier in ging.

groetjes
Coby
gewoon een mens wat verslaafd is aan haar borduurmachine.

Lacey Hennie
Super Borduur(st/d)er
Berichten: 3539
Lid geworden op: 28-01-2009 19:42

Bericht: # 45733Bericht Lacey Hennie
12-10-2011 15:27

Een heerlijke stoofpotrecept.

Ingredienten:
500 tot 750gram runderlappen niet zo vet
1 tot 2 el mosterd
zout en peper naar smaak
25gr boter of margarine
3 dikke uien
4 teentjes knoflook(niet echt nodig)
1/2liter donker bier
1el oregano
1el peterselie
4 dikke plakken ontbijtkoek

Smeer het vlees in met mosterd,met naar smaak peper & zout
Het vlees snel bruin bakken inde boter of margarine
De uien en knoflook snipperen en 3 muniten mee bakken
Het bier langzaam erbij schenken(Het mengsel moet blijven koken)
De kruiden en de fijngemaakte koek toevoegen met de deksel op de pan min. 2uur
laten sudderen.
Heerlijk met aardappelpuree






Afbeelding
EET SMAKELIJK :lol:
Gr Lacey Hennie
Wie een zonnetje brengt in het leven van een ander.
Wordt er zelf ook door verwarmd

ankha
Super Borduur(st/d)er
Berichten: 2792
Lid geworden op: 23-02-2011 12:01

Bericht: # 45734Bericht ankha
12-10-2011 15:43

Ik weet niet of dit het recept is wat ik bedoel maar het lijkt er wel op.
Heerlijk hoor. Bedankt voor het recept.

Groetjes
Coby
gewoon een mens wat verslaafd is aan haar borduurmachine.

Trudi
Borduurfanaat
Berichten: 171
Lid geworden op: 30-05-2011 16:17

Bericht: # 45735Bericht Trudi
12-10-2011 15:58

bovenstaande stoofschotel lijkt me héérlijk! gebruik je i.p.v. gewone runderlappen extra mager soepvlees........... dan zit er ook geen blubbers en sliertjes vet en zo aan ;) en nog beter voor de lijn ook nog (ik griezel al bij zo'n lap vlees met al dat vet en slierten)......... vandaar dat ik dan altijd supermager soepvlees neem (en elk sliertje vet er af laat snijden door de slager vóórdat ik 't koop)

ankha
Super Borduur(st/d)er
Berichten: 2792
Lid geworden op: 23-02-2011 12:01

Bericht: # 45833Bericht ankha
13-10-2011 14:20

Ook ik ril van vette randen. Maar ik braad het wel mee hoor. dan wordt je vlees lekker mals.
En voor ik het gebraden vlees in stukken snij haal ik de vette rand eraf.
Zo kan het dus ook.
groetjes
Coby
gewoon een mens wat verslaafd is aan haar borduurmachine.

Plaats reactie

Terug naar “OT: Over de kook”