500 gr runderpoulet
4 tenen knoflook
10 sjalotten
3 eetl. Santen
1 eetl.Laos
2 eetl. Ketoembar
1 eetl. Djinten
6 Kemirie Noten
1 eetl. Sambal Oelek
2 Djeroek Peroetblaadjes
1 Sereh stengel meestal gebruik ik 1 eetl.Djahé
2 theel. Asem
Maak de sjalotten schoon en snipper ze ragfijn.
Pel de knoflook en pers ze uit
Verwijder de harde bovenkant van de sereh (als je djahé gebruik hoef dit niet dit is in droogvorm)
Wrijf sjalotten ketoembar, djintan, sambal, kemiries tot een brij en roer hierdoor de asem.Meng dit door het vlees en schep alles goed om
Laat het 2 uur marineren, waarbij je het regelmatig omschept. Verhit de olie en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin
Voeg een kopje water toe evenals de djeroek peroet blaadjes.
Roer even door, zet het vuur laag en laat het vlees zachtjes sudderen.
Verwijder voor het opdienen de djeroek peroet en laat de santen smelten.
ik ben niet zo gek op santen(cocus), daarom doe ik wat maizena of groentesaus voor het binden
SELAMAT MAKAN!!!!!!!!!!!!!!!!
Al deze ingredieenten koop ik bij een Toko
