Pagina 1 van 1

Simpele Indische Hachee

Geplaatst: 17-10-2011 15:35
door Trudi
een snelle Indische hachee met ingrediënten die je normaal gesproken wel in huis hebt.

De boodschappen:
- 1 pond hachee
- 1 pond uien
- 3 eetl. ketjap manis
- 2 eetl. azijn
- 1 blad daon salam (?) ik neem altijd laurierblad
- 3 kruidnagels
- 1 stukje foelie
- beetje boter
- peper en zout
- sambal manis of gewone rode sambal

Snij 't vlees in blokjes en bak ze aan. Snij ook de uien in blokjes en voeg ze toe, even meebakken en peper en zout naar smaak toevoegen (zelf kruid ik 't vlees vantevoren met vleeskruiden, heb nooit peper in huis omdat we die niet lusten)
Voeg nu de overige ingrediënten toe en zoveel water zodat alles onderstaat. Laat alles minimaal 3 uur sudderen. Eventueel binden met maizena maar laten inkoken is zéker zo lekker.

Geplaatst: 17-10-2011 16:50
door Jubelientje
Heel veel van de opgesomde ingrediënten zijn voor mij Chinees!

Geplaatst: 23-10-2011 16:50
door mirandavanl
lekker, zal hem eens gaan proberen.
groetjes miranda

Geplaatst: 23-10-2011 16:59
door mirandavanl
er is sinds kort een nieuw tv programma, 24 kitchen!!!
geweldig. heb nu standaard op de salontafel een schriftje liggen voor als er een lekker recept voor bij komt meteen te kunnen noteren.

mmmmmm...groetjes miranda :D :D

Geplaatst: 23-10-2011 17:40
door miranda
Jubelientje schreef:Heel veel van de opgesomde ingrediënten zijn voor mij Chinees!
Nee joh, dat is indisch, geen chinees!

Geplaatst: 23-10-2011 22:25
door ikkuh
miranda schreef:
Jubelientje schreef:Heel veel van de opgesomde ingrediënten zijn voor mij Chinees!
Nee joh, dat is indisch, geen chinees!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: