Patroon slaat niet goed op... Help...?

Customizer
Digitizer Pro
Scan & Sew
Plaats reactie
crazybit
Forumverkenner
Berichten: 25
Lid geworden op: 19-10-2013 17:54

Patroon slaat niet goed op... Help...?

Bericht: # 127906Bericht crazybit
21-04-2014 17:18

Hallo,

Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen...
Ik heb de janome Digitizer MB software, waar ik mee digitaliseer...
Ik borduur mijn opdrachten met de Brother PR620...

Nu wil het grote probleem nog wel eens zijn dat hij de kleuren volledig zelfstandig verandert, als ik de patronen opsla als .pes bestand...
Nu had ik al gelezen dat dit kan komen, doordat de garens die gebruikt worden in het programma op de 1 of andere vage manier niet overeenkomen met die in de machine... (terwijl je die wel allemaal kunt toevoegen... )

Maar mijn probleem is nu dat ik een tekst maak, met alle letters in een andere kleur... Ik hem opsla... Met het .jan bestand is er niets mis... Maar bij het .pes bestand maakt hij er weer doodleuk 1 kleur van....
Aangezien de borduurmachine dit als 1 borduring ziet, kan ik dit ook niet in de machine aanpassen...

Doe ik iets verkeerd of zie ik iets over het hoofd....???
Dat hij er andere kleuren van maakt vindt ik nog tot daar aan toe, maar dat hij zelfstandig bedenkt om alle letters dezelfde kleur te geven, vindt ik iets te vrij denkend van het programma ;-)

Heeft er iemand een tip???


Groetjes Ilona.

A.S
Super Borduur(st/d)er
Berichten: 3963
Lid geworden op: 05-10-2009 21:22

Bericht: # 127910Bericht A.S
21-04-2014 17:47

Dat doet het bij mij ook altijd als ik een patroon op sla als een PES bestand. Ik schrijf de juiste kleuren altijd op een papiertje en dat leg ik naast de machine. Maar ik weet niet of dat bij jou ook kan. Ik ken die software niet en die machine ook niet.

Annie
Husqvarna Designer Ruby Royale
6D Premier Embroidery Sytem.
Janome Memory Craft 9400 QCP
Husqvarna Opal 690Q

http://annie.scholing-online.nl/

crazybit
Forumverkenner
Berichten: 25
Lid geworden op: 19-10-2013 17:54

Bericht: # 127912Bericht crazybit
21-04-2014 17:52

Nee dat werkt dus niet, aangezien hij de tekst als 1 borduring ziet in de machine.... en niet als losse letters... Anders was het ook niet zo'n probleem geweest ;-)

miranda
Optima Forma
Berichten: 7727
Lid geworden op: 25-07-2010 19:14

Bericht: # 127918Bericht miranda
21-04-2014 19:09

Probeer het eens met een tajima bestand, die kan je pr 620 ook lezen.
Maar als je het patroon al elke letter een andere kleur aangeeft.....vind ik het vreemd dat je machine ze als 1 kleur ziet.
Ik ken je software ook niet, Ik ben bang dat je dan na elke letter even je machine moet stoppen en dan de kleur aangeven op je machine (een naaldfuncie als ik het goed zeg uit mijn hoofd, )die je dan wilt gebruiken dan borduurd die die letter in die kleur.
Als je er niet uitkomt wil ik het wel even doen met mijn software in een pes bestand voor je machine.
Groetjes Miranda

crazybit
Forumverkenner
Berichten: 25
Lid geworden op: 19-10-2013 17:54

Bericht: # 127923Bericht crazybit
21-04-2014 19:35

Hoi Miranda,

Bedankt voor je tips....
Helaas werkt het Tajima bestand ook niet... Via de rechtstreekse kabel, las de machine hem niet eens in... terwijl dat idd wel zou moeten... Ik zal het straks nog even via een usb-stick proberen.
Het stoppen was idd een idee geweest, maar heb het nu toch met een lettertype rechtstreeks uit de machine gedaan...
De software ziet ze alleen als verschillende kleuren op het beeldscherm als ik ze als .jan bekijk.... Zodra ik ze als .pes ga bekijken wordt het 1 kleur....
Tenminste op het beeldscherm geeft hij meerdere kleuren weer, maar op de garenlijst staan wel de kleuren, maar hij geeft aan dat hij alleen de eerste borduurt.... ( Ik gok dat daar dus ook iets mis gaat... )

Ik zal wel even mijn leverancier raadplegen... Kijken of zij het weet...

crazybit
Forumverkenner
Berichten: 25
Lid geworden op: 19-10-2013 17:54

Bericht: # 127924Bericht crazybit
21-04-2014 19:38

Oja, slimpie dat ik ben... Ik heb een PR-650.... Ik haal steeds de type nummers door elkaar... Ik weet niet of het uitmaakt hoor... :?

jobi
Super Borduur(st/d)er
Berichten: 3194
Lid geworden op: 17-07-2009 21:33

Bericht: # 127935Bericht jobi
21-04-2014 21:48

Zet tussen je tekst in Digitizer steeds een "dakje" tussen de letters en je krijgt verschillende kleuren deze kun je dan opslaan als PES en naar de machine sturen.
Zie de plaatjes.
Afbeelding

Afbeelding
:lol:
Groetjes, Joke.

Machine: Brother PR600
Software: Digitizer MBX V5.5 - BuzzEdit en Buzztools.

crazybit
Forumverkenner
Berichten: 25
Lid geworden op: 19-10-2013 17:54

Bericht: # 127936Bericht crazybit
21-04-2014 22:14

Ja Joke, ik weet hoe het werkt... Ik krijg het ook zo in beeld, maar zodra ik het opsla als pes-bestand maakt hij er 1 kleur van in het opgeslagen bestand... Dat is juist het probleem...

jobi
Super Borduur(st/d)er
Berichten: 3194
Lid geworden op: 17-07-2009 21:33

Bericht: # 127937Bericht jobi
21-04-2014 22:15

O, bij mij gaat dat wel goed.
Misschien het programma updaten?
Groetjes, Joke.

Machine: Brother PR600
Software: Digitizer MBX V5.5 - BuzzEdit en Buzztools.

crazybit
Forumverkenner
Berichten: 25
Lid geworden op: 19-10-2013 17:54

Bericht: # 127938Bericht crazybit
21-04-2014 22:17

Ja, zal ik naar moeten kijken. Vond het al vreemd ;-)

miranda
Optima Forma
Berichten: 7727
Lid geworden op: 25-07-2010 19:14

Bericht: # 127939Bericht miranda
22-04-2014 07:48

Ik denk dat het echt aan je software ligt, niet aan je machine, omdat je het opslaat als .jan bestand.
Kun je het met die software ook niet gelijk opslaan in een pes bestand, of het zo rechtstreeks naar de machine sturen?
Groetjes Miranda

crazybit
Forumverkenner
Berichten: 25
Lid geworden op: 19-10-2013 17:54

Bericht: # 127940Bericht crazybit
22-04-2014 08:00

Ik sla er altijd eerst op als .jan en daarna als .pes
En het .pes bestand stuur ik naar de machine.
Ik zal er vanavond even foto's van maken hoe hij het weergeeft ;-)

ikkuh
Senior borduur(st/d)er
Berichten: 1736
Lid geworden op: 23-12-2009 20:22

Bericht: # 127974Bericht ikkuh
22-04-2014 14:57

Je zou ook eerst de tekst in het geheel kunnen typen, en daarna afzonderlijk steeds een losse letter er overheen kunnen plaatsen die je een andere kleur geeft.
Als je dan klaar bent kan je de originele hele tekst verwijderen en hou je dus allemaal losse letters over die juist geplaatst zijn en allemaal in een andere kleur geborduurd kunnen worden omdat de machine dit als losse letters ziet.
Groet,
Jacob

crazybit
Forumverkenner
Berichten: 25
Lid geworden op: 19-10-2013 17:54

Bericht: # 128099Bericht crazybit
24-04-2014 23:19

Bedankt voor alle tips

Ik heb het eerst maar via een lettertype rechtstreeks uit de borduurmachine gedaan...
Ik zal alle tips komende week even proberen. in ieder geval bedankt voor het meedenken

EllenMarjan
Borduurfanaat
Berichten: 302
Lid geworden op: 03-05-2010 17:56

Bericht: # 130414Bericht EllenMarjan
08-07-2014 20:11

(een late reactie en zomaar een ingeving) ... en als je het pes=bestand opent in easy edit? en hier aanpassingen in gaat doen?

Groet Ellen

Plaats reactie

Terug naar “Janome”